Snoeien

Vakkundig snoeien versterkt de vitaliteit en structuur van de boom. Dood hout en probleemtakken kunnen gevaar vormen voor omstanders en omgeving.

In een stedelijke omgeving is snoeien vaak noodzakelijk, anders groeien bomen onbeperkt door naar omringende bebouwing of zogenoemde rijprofielen boven de weg.

Meer informatie

Het doel van snoeien

Het doel van snoeien is het creëren van een gezonde, esthetisch mooie boom met een stabiele kroon.

Onze boomverzorgers hebben de nodige kennis van boombiologie en -fysiologie om de juiste takken te snoeien.

Snoeien betekent ook dat bomen, tijdelijk bladeren verliezen en dat de fotosynthese wordt verminderd, wat resulteert in een tijdelijk lagere algehele groei. Snoeien veroorzaakt ook snoeiwonden, die de boom moet sluiten. Correct snoeien, houdt rekening met dit tijdelijk bladverlies en snoeiwonden.

Maak een afspraak voor meer informatie

De juiste snoeitechniek

Wij hebben veel ervaring met de verschillende snoeitechnieken, zoals:
– begeleidingsnoei
– onderhoudssnoei
– herstel van de kroon
– reductiesnoei
– vormsnoei
– knotten

Afhankelijk van de grootte en de standplaats van de boom kunnen deze methoden worden uitgevoerd door in de boom te klimmen of een hoogwerker/verreiker te gebruiken. Telescoopkranen kunnen worden gebruikt op moeilijk bereikbare plaatsen.

Bekijk onze projecten

Snoeien van oude veterane-, monumentale bomen en bijzondere bomen

Oude bomen hebben een bijzondere waarde en kunnen als monumentale boom zijn geregistreerd. Dit kan lokaal of landelijk. Uw gemeente heeft een compleet overzicht van alle monumentale bomen.
Registratie als monumentale boom hangt af van verschillende factoren;
– Hoge leeftijd van de boom op bepaalde plek.
– De boom moet voldoen aan een van de onderstaande criteria:
– Beeldbepalend voor de omgeving
– Cultuurhistorische waarde
– Dendrologisch waardevol. Zeldzame soort of variëteit
– Natuurwetenschappelijk/ ecologisch waardevol
– Heeft een zeldzaamheids waarde ( omvang, hoogte ouderdom of anders..)

Het verzorgen van deze oude bomen vereist een ander niveau van expertise. Een ervaren, Veteran Tree Specialist, geeft u het juiste advies.

Verankering en stutten

Door takken te verankeren en te stutten, kunnen we waardevolle bomen behouden, de veiligheid rondom ons eigendom waarborgen en blijven genieten van de schoonheid van gezonde bomen in ons landschap.

Wanneer takken van bomen gevaarlijk overhellen of dreigen te breken, is het verankeren en stutten van deze takken een noodzakelijke maatregel om de stabiliteit en veiligheid van de boom te waarborgen. Stevige kabels of banden gebruiken worden gebruikt, om de takken aan de stam van de boom vast te maken, waardoor ze extra ondersteuning krijgen en beschermd worden tegen breuk tijdens sterke wind of stormen.

Het verankeren en stutten van takken vereist deskundigheid en ervaring om effectieve en veilige resultaten te bereiken. Het is belangrijk om een professionele boomverzorger te raadplegen om de juiste technieken toe te passen en de gezondheid van de boom niet in gevaar te brengen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over snoeien? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact opVraag een offerte aan