Ons verhaal

Van Arie Arts Boomverzorging naar VITA BOOM

Jeroen van der Ven is sinds februari 2022 volledig eigenaar geworden van het bedrijf, een mijlpaal, na 8 jaar met en naast Arie gewerkt te hebben.

Jeroen heeft in zijn studententijd als zaterdaghulp bij Arie gewerkt. Een jaar of 4 later kwamen ze elkaar weer tegen in het werkveld; Jeroen als opdrachtgever vanuit de Gemeente Cuijk en Arie als groene aannemer. Na de reorganisatie in de gemeente Cuijk, kreeg Jeroen niet de uitdaging waar hij op gehoopt had en ging verder kijken.

Jeroen schakelde daarvoor zijn netwerk in en zo kwam Jeroen op een dag  bij Arie en Antoinette voor een kop koffie. Het gesprek afrondend bij de auto, vroeg Jeroen, “Arie, als jij iets weet of hoort…” Nou zei Arie, “Je kan het hier wel overnemen”. Verbaasd en ook enthousiast kwam Jeroen thuis, “zou hij dat menen?”.  Jeroen is na een nachtje slapen daar serieus op teruggekomen. Zo zaten Jeroen, Angelique, Arie en Antoinette op een warme zomeravond samen bij Arie onder de veranda elkaar te bevragen. Terugkijkend, bleek dit het begin van de overname te zijn.

Op 1 januari 2014 is Jeroen in het bedrijf toegetreden. Waar er destijds gewerkt werd voor particulieren en 2 gemeenten, doet VITA BOOMverzorging dit nu voor particulieren, bedrijven, collega ondernemingen en een tiental gemeenten in Nederland, Duitsland en België. Het werk bereidde zich uit en zo ook het aantal medewerkers en het machinepark. VITA BOOM blijven investeren mensen en machines, om zo te investeren in het behoud van bomen.

Sinds de overname in 2022 is er toch veel veranderd in het bedrijf in 2022; de bedrijfsverhuizing naar Rijkevoort. Inmiddels werkt ook het gezin mee in het bedrijf: Angelique op kantoor, de kinderen, nemen elk hun eigen rol: de jongens Gipp en Juus ondernemen in klein; “haardhout van de jongens” en Juus ook als medewerker in opleiding. Fie vliegt af en toe binnen om op kantoor te helpen.

In het verlengde van onze dienstverlening startte in 2023 de intensieve samenwerking met Frits en Pien Gielissen. O.B.T.A. de Linde, is nu opgenomen in VITA BOOMonderzoek. Naast de boomverzorging en het rooien van bomen, kunnen wij nu ook een uitgebreid boomtechnisch onderzoek aanbieden.

Daar hoorde een nieuwe  naam bij!  De overkoepelende naam die wij vanaf april 2023 dragen is:  

“VITA BOOM” Vita betekent leven, levendig en levenskracht, kortom alles wat bomen en ons bedrijf te bieden hebben.

Jeroen

Nu en in de toekomst, zorgen wij dat we ons werk goed en vooral veilig uitvoeren; wij gaan geen uitdaging uit de weg.

VITA BOOM team

Een hecht, divers team is de basis van al onze klussen. Samen werken we veilig werken om de boomklussen te klaren.
Ons VITA BOOMverzorgings en -rooiteam  verzorgt al uw boomklussen;
Sven, Bart, Luuk, Thomas, Juus & Vincent
Regelmatig mogen wij stagiaires ontvangen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   verzorgen al uw boomklussen

Ons VITA BOOMonderzoeksteam
-Frits Boom Veiligheids Adviseur
-Daan ETW / Boom Veiligheids Adviseur jr.
-Pien, analyse onderzoeken
Zij verzorgen al uw boomtechische onderzoeken en onderhoud aan veterane bomen.

Op kantoor:
• Angelique
• Pien
Jeroen van der Ven, directeur

Zo praten onze medewerkers.