Historie

In 2013 werd met het 25-jarig bestaan, een nieuw bedrijfspand op de huidige locatie aan de Dodenberg 1 in Sint Agatha geopend. Een mijlpaal! gestart met een auto en een kettingzaag, nu een loods voor een uitgebreid wagen en machinepark.

De onderneming groeit en in 2009 kwam daar een jongensdroom bij; Jeroen van der Ven werd partner in het bedrijf. Samen zetten Arie en Jeroen het bedrijf voort. Jeroen, ooit weekendhulp bij Arie, heeft ook een groene opleiding en zijn werkervaring in het openbaar groen opgedaan bij verschillende gemeenten.

“Nu en in de toekomst, zorgen wij dat we ons werk goed en vooral veilig uitvoeren; wij gaan geen uitdaging uit de weg.”

 

VITA BOOMteam, wie zijn wij?

Een hecht, divers team is de basis van al onze klussen. Samen werken we veilig werken om de boomklussen te klaren.

Ons VITA BOOMverzorgings en -rooiteam:
Sven, Bart, Luuk, Thomas, Fleur & Juus
Regelmatig mogen wij stagiaires ontvangen.                                                                                                                                                                                                                                                                                            Zij verzorgen al uw boomklussen

Ons VITA BOOMonderzoeksteam
-Frits Boom Veiligheids Adviseur
-Daan ETW / Boom Veiligheids Adviseur jr.
-Pien, analyse onderzoeken
Zij verzorgen al uw boomtechische onderzoeken en onderhoud aan veterane bomen.

Op kantoor:
• Angelique
• Pien
• Carolien *administratie

Jeroen van der Ven, directeur

zo praten onze medewerkers 

Visie & Missie

Met plezier werken wij veilig samen, vol van vertrouwen in elkaar, door mensen en machines op de juiste plek in te zetten, is overlast geminimaliseerd tijdens het werkproces rondom de boom.

Wat zijn onze kernwaarden?

  • Aandacht voor veiligheid van mens en natuur,
  • plezier beleven
  • Zorgen wegnemen
  • flexibel zijn
  • effectief zijn
  • betrouwbaar zijn

 

Aandacht voor veiligheid mens en natuur.
Zuinig zijn op je omgeving mens en natuur.
De boom heeft vele functies en is voor ons mensen van grote waarde; wij voelen het als onze taak, ons in te zetten voor dit organisme. Het verzorgen en onderhouden van de boom. Daar waar kan zetten wij ons in om de boom te behouden.
Zo voelen we ook verantwoordelijkheid voor de mensen met wie we samenwerken. De inzet van de goede machine maakt het mogelijk om een kortere tijd, veel werk te verzetten. In de meeste gevallen ook veiliger en minder belastend voor het menselijk lichaam.
Veilig werken in een soms gevaarlijke omgeving, het leven van onze boomverzorgers hangt regelmatig letterlijk vast aan het ‘touwtje’ dat de ander in handen heeft.

Plezier
Plezier, even lachen zorgt voor een goede band, die zo nodig is om in gevaarlijke situaties op elkaar te kunnen vertrouwen.… en het is natuurlijk ook veel leuker om met plezier naar je werk te gaan.
Wel en leed delen ligt aan de basis van vertrouwen en betrouwbaar zijn, om zo een relatie op te bouwen.

Ontzorgen
Een goede voorbereiding en communicatie is het halve werk. Wij beleven er plezier aan, als de opdrachtgever tevreden is en wij ons werk goed gedaan hebben.

Flexibel
Zo af en toe gaat het anders dan verwacht, en flexibele instelling is dan nodig om de planning bij te stellen. Een door de storm ineens gevaarlijke boom kan je niet zo maar laten staan.

Effectief
Wij maken er een sport van om zo effectief mogelijk te werken. Prettig voor de opdrachtgever als het werk snel gedaan is.

Betrouwbaar
Wij komen onze afspraken na en zijn graag de welkome gast. Feedback gebruiken wij, om onze kwaliteit en service te verbeteren.

VITA BOOMverzorging voor iedereen

Naast gemeenten en bedrijven bedient VITA BOOM ook de particulieren markt. Iedereen kan bij VITA BOOM terecht voor een vraag over het snoeien van bomen, over het verwijderen en rooien van bomen, als bomen ziek zijn en als er bomen geplant moeten worden. Het verwijderen van de wortels en de stobbe is geen probleem. Deze worden vaktechnisch weggehaald met een stobbefrees.

Op de foto hebben de medewerkers dakplatanen gesnoeid in Linden.

Bekijk projecten

Certificaten