Bomen rooien

Dode of sterk diep ingerotte bomen kunnen een gevaar vormen voor de omgeving. Ook bouwplannen en het vrijzetten van toekomstbomen kunnen reden zijn om bomen te rooien.
De regels voor het kappen van bomen verschillen per gemeente. Via omgevingsloket.nl kunt u een vergunningscheck uitvoeren. Voor een monumentale boom is altijd een vergunning nodig! Houdt voor het aanvragen van een vergunning altijd rekening met een looptijd van 6 tot 8 weken.

VITA BOOMverzorging kan elke boom rooien en afhankelijk van de locatie van de boom kan deze klimmend of met inzet van hoogwerker, kranen en verreikers gerooid worden.
Wij houden daarbij rekening met het behoud van de beplanting, bestrating en gebouwen. Takken en stammen voeren wij voor u af. De boomklus is geklaard, als alles netjes is opgeruimd.

 

Maak een afspraak voor meer informatie

Bomen rooien op moeilijke plaatsen

Om ruimteredenen is het niet altijd mogelijk om de hele boom te kappen, deze moet dan in gedeeltes verwijderd worden. Na overleg met de klant selecteren we de meest efficiënte rooimethode.

Om veilig en snel te kunnen werken maken we niet alleen gebruik van verschillende klimtechnieken, maar ook van hoogwerkers, mobiele of telescoopkranen of verreikers met zaagkoppen  Wortelkluiten en stronken kunnen ook worden verwijderd

Lees meer over frezen

Storm boom

Stormen kunnen bomen op de proef stellen. Bomen zijn wel wat gewend, door regelmatige snoei en inspectie voorkom je veel incidenten.
Tijdens een storm kunnen door wind en regen takken van bomen waaien of een boom kan in zijn geheel om (dreigen) te vallen. Bomen bij huizen en wegen kunnen een directe dreiging vormen.
Stel altijd uw eigen veiligheid voorop!
Takken en stammen die op de grond liggen, kunnen onder spanning staan en zo toch nog  een gevaar vormen. Voor het veilig verwijderen van takken en bomen zijn speciale technieken nodig. Tijdens een storm zijn wij bereikbaar. Wij prioriteren bomen, concreet betekent dit dat bomen die een directe dreiging of gevaar voor de omgeving prioriteit krijgen.

Een omgevallen boom opruimen
Staat er een boom op uw terrein, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de boom. Opstalverzekeringen dekken meestal schade na storm.
Wij kunnen snel schakelen en voldoen als bedrijf aan de veiligheidsvoorwaarden.

Machinaal bomenrooien met zaagkop

In deze video wordt een zaagkop op de verreiker gebruikt. Deze klemt de top van de boom en zaagt deze af. Door direct te klemmen, kan de top snel worden afgevoerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over rooien?

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact opVraag een offerte aan