SINT AGATHA | Een druk jaar hebben ze bij Boomverzorging Arie Arts achter de rug. Een jaar vol mooie mijlpalen waarin diverse duurzame projecten zijn opgestart. Bovendien bestaat het bedrijf, dat zijn wortels heeft in Sint Agatha, dit jaar 30 jaar. De hoogste tijd om bij te praten met eigenaren Jeroen van der Ven en Arie Arts.

Snoeien, rooien, versnipperen, stormschade en bomen planten. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Boomverzorging Arie Arts aankloppen voor deze diensten en bijbehorend advies. “Mochten mensen ons bellen voor een afspraak, dan plannen we binnen één tot twee werkdagen een afspraak in. Wat is afgesproken, voeren we uit. Daar zit onze kracht. Klanten kunnen daarbij vrijblijvend een offerte aanvragen”, vertelt Jeroen van der Ven. Drie decennia geleden begon Arie Arts zijn onderneming in boomverzorging. Waar destijds een auto, wat motorzagen en brandstof in een loods stonden, is dat aantal nu flink uitgegroeid. Vandaag de dag bezit het bedrijf een reeks machines voor elk gewenst karwei en wordt er binnenkort een vrachtwagen aan het geheel toegevoegd. En dat is niet de enige vernieuwing. Onlangs is ook de site onder handen genomen.

Duurzaam
Sinds afgelopen zomer heeft Boomverzorging Arie Arts een samenwerking met Stichting Trees for All. “Voor elke omgezaagde boom bieden wij klanten de optie om samen met ons een boom terug te planten. Daar wordt enthousiast op gereageerd. Er is veel animo voor. Ons doel is om in anderhalf jaar tijd één hectare aan bomen terug te plaatsen”, zegt Arie Arts. “Stichting Trees for All onderhoudt het stuk grond en de bomen. Op onze site kun je zien hoeveel bomen we tot nu toe hebben ‘gespaard’.” Ook heeft het bedrijf onlangs het certificaat CO2-Prestatieladder niveau drie gehaald. “Zo maken we voor onze opdrachtgevers inzichtelijk op welke punten we de CO2-uitstoot verminderen”, verduidelijkt Jeroen. Een van die punten is de reductiebrandstof die sinds kort wordt gebruikt. “We zijn bewust bezig met duurzaamheid en willen dit steeds verder invoeren. Dat kan niet van de een op andere dag. Onze machines draaien nu op een reductiebrandstof en de kettingzagen zijn elektrisch. Daarnaast verkopen we houtsnippers als biobrandstof voor zowel kleine als grote ketels.”

Toekomstmuziek 
Op 1 december bestaat Boomverzorging Arie Arts 30 jaar. De afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd. Zo trad Jeroen in als mede-eigenaar. “Toen we 25 jaar bestonden, dacht ik rustig aan te gaan doen. Maar met Jeroen erbij geef ik extra gas”, lacht Arie. “Dat is alleen maar leuk. Samen zetten we mooie stappen. Ons bedrijf is er een in opbouw, er zit veel toekomstmuziek in.” Dat er stappen zijn gezet, blijkt wel uit het feit dat ze uit hun jasje zijn gegroeid aan Dodenberg 1 in Sint Agatha. Er wordt dan ook gezocht naar een nieuwe locatie. “Wij zijn ons aan het oriënteren. Willen een nieuwe en gepaste plek in het Land van Cuijk.”